De pistes van de manege kunnen gehuurd worden door pensionklanten en ruiters van buitenaf. De pistes zijn voorzien van letters en er is jumpingmateriaal aanwezig.


Werking en prijzen


 

 Pisterooster  (PDF)De dagen op het pisterooster (PDF) zijn ingedeeld in verschillende soorten uren:


 Vaste uren (geel): Elk pensionpaard heeft recht om op een vaste moment een piste te gebruiken, inbegrepen in het stalgeld. De eigenaar bepaalt of hij/zij in de binnen- of buitenpiste rijdt maar kan tijdens het uur niet wisselen van piste. De andere piste kan door andere pensionklanten of de manege gebruikt worden.

 Vrij (lichtgroen): De beide pistes zijn tijdens deze uren beschikbaar voor vrij rijden, voor pensionpaarden en voor paarden van buitenaf. Ze kunnen niet gereserveerd worden en zijn open voor iedereen. Wij rekenen op veel goede wil en wederzijds respect. Ga bijvoorbeeld niet longeren tijdens dit uur en let erop dat privéles andere ruiters niet hindert.

Prijs: €5,- per ruiter van buitenaf, gratis voor pensionklanten

 Vrij enkel pension (donkergroen): De beide pistes zijn tijdens deze uren beschikbaar voor vrij rijden, enkel voor pensionpaarden. Ze kunnen niet gereserveerd worden, maar wij rekenen erop dat dit onderling kan geregeld worden met veel goede wil en wederzijds respect. Ga bijvoorbeeld niet longeren tijdens dit uur en let erop dat privéles andere ruiters niet hindert.

 Uren Reservatie via Manu (oranje): Dit zijn uren die voorbehouden zijn door Manu, bijvoorbeeld voor een groepsreservatie. Deze kunnen enkel gebruikt worden mits voorafgaandelijke toestemming van Manu. Reservatie kan dus enkel via Manu. De huurder bepaalt of hij/zij in de binnen- of buitenpiste rijdt maar kan tijdens het uur niet wisselen van piste. De andere piste kan door pensionklanten gebruikt worden.

Prijs: €10,- per uur voor alle ruiters samen (ook voor pensionklanten)

 Uren manege (rood): De piste is ter beschikking van de manege en kan niet gehuurd worden. De manege bepaalt of de les doorgaat in binnen- of buitenpiste en kan ook tijdens het uur wisselen van piste. De andere piste kan door pensionklanten gebruikt worden.


Kan ik de piste reserveren als ruiter van buitenaf?


Met paard van buitenaf kan je vrij rijden in de daartoe voorzien uren (lichtgroen) op het pisterooster (PDF). Daarnaast is het mogelijk via Manu een voorbehouden uur te reserveren (oranje). Heb je een verdere vraag, neem gerust contact op met Manu.


RichtlijnenPisteverhuur

Werking en reglementering pisterverhuur