Er zijn heel wat mogelijke redenen om te beginnen met paardrijden:


Paardrijden in een manege kan niet vergeleken worden met de paardenmolen op de kermis. Op de kermis zit je kort op een pony die vastgebonden enkele rondjes draait. Paardrijden in het echt is helemaal anders. Wij leren de ruiters hun paard zelf berijden en begeleiden. En dat is niet zo makkelijk als het lijkt. De duur van het leerproces en de intensiteit en het werk voor de ruiter zelf wordt vaak onderschat. Maar maak je niet ongerust, wij hebben een jarenlange expertise en zullen je goed begeleiden. We trachten je stap voor stap nieuwe dingen bij te leren en regelmatig successen te laten ervaren, zodat je er veel voldoening uit zult halen.


Om op een paardvriendelijke, respectvolle en veilige manier te kunnen leren paardrijden is wel vrij veel inzet vereist van ruiters en ouders. We verwachten ook dat je, eventueel na enkele probeerlessen of initiatielessen, zo veel mogelijk wekelijks aanwezig bent. Je kan niet “half” leren paardrijden of gewoon zitten op het paard: in de probeerlessen zal al duidelijk worden dat je “er moet voor gaan” tijdens het rijden en in de stal. Verantwoordelijkheidszin hebben (of willen leren hebben) is een belangrijke eigenschap voor een goede ruiter (of iemand die een ruiter wil worden). Het gaat niet enkel over het zitten en berijden van een paard, maar ook over de omgang met het paard en de verzorging ervan, en dit met respect voor het paard, de mederuiters en de manege.


Spreekt het je aan om op een enthousiaste, verantwoordelijke en respectvolle manier met paarden te leren werken en te leren berijden? Twijfel dan niet langer! Lees even de verdere info op deze website en schrijf je dan in voor de eerste les.


Is paardrijden iets voor mij?