Starter


Ik heb nog nooit of weinig paardgereden of het is zeer lang geleden.


Neemt deel aan de lessen ‘Initiatie paardrijden’. Je leert er een goede basishouding, evenwicht in stap en draf, je paard tot op zekere hoogte besturen in stap en draf, en ev. een eerste kennismaking met galop.


Beginner


Ik heb al een beetje paardgereden. Ik kan mijn paard al wel wat besturen en heb al wat ervaring met draf. Ik heb nog slechts enkele keren gegaloppeerd.


Neemt deel aan de lessen ‘Beginners’. Je leert er een stabiele en correcte zit in stap en draf, het rijden van basisfiguren (volte, diagonaal, …), paard besturen in stap en draf en de beginselen van galop.


Halfgevorderde


Ik heb al meer ervaring en kan mijn paard goed besturen in stap en draf. Ik heb al wat ervaring met galop en heb hierbij een goed evenwicht.


Neemt deel aan de lessen ‘Halfgevorderden’. Je leert er de gangen beter beheersen, het perfectioneren van de basisfiguren, het maken van moeilijkere figuren.


Gevorderde


Ik heb al veel ervaring met paardrijden. Ik kan mijn paard zeer goed besturen in stap en draf en kan ook al goed galopperen.


Neemt deel aan de lessen ‘Gevorderden’ en/of ‘Initiatie springles’. Je leert er je paard goed controleren en besturen in alle gangen. In de springles leer je je paard controleren voor, tijdens en na de sprong, en het paard niet storen tijdens de sprong.


Expert


Ik rij al zeer lang paard (zonder onderbreking), kan mijn paard goed controleren in stap, draf en galop en ben toe aan diepgaander inzicht in de paardrijkunst.


Neemt deel aan de lessen ‘Vervolmaking dressuur’, ‘Gevorderden’ en/of ‘Initiatie springles’. In de les ‘Vervolmaking dressuur’ leer je fijner, soepeler en meer anticiperend paardrijden, en worden basisdressuuroefeningen aangeleerd. De les ‘Vervolmaking dressuur’ is enkel toegankelijk met eigen paard.

Welk niveau ben ik?