Je wordt verwacht steeds ten laatste een half uur voor de aanvang van de wandeling aanwezig te zijn om je paard klaar te maken. Dat houdt in dat het paard eerst goed verzorgd en vervolgens opgetuigd moet worden. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de ruiter, maar deze kan natuurlijk hulp vragen aan de lesgever en andere ruiters. Omdat de wandelingen enkel voor gevorderde ruiters toegankelijk zijn, gaan we ervan uit dat de ruiter zelfstandig is in de stal en bij het opstappen/afstappen.


Op aangeven van de begeleider leid je vervolgens je paard naar de opstapplaats. Er wordt nog even geverifieerd of het paard goed verzorgd en opgetuigd werd.


Als de wandeling ten einde is vragen we alle ruiters/ouders om niet zomaar de manege te verlaten. Het paard moet achteraf ook nog even naverzorgd worden en alle materiaal en getuig moet netjes en op de juiste manier weggehangen worden. Als je dit goed doet kan je de manege ten vroegste pas een kwartier na de les verlaten. Vergeet ook niet de wandeling te betalen in de kantine of je abonnement te laten aftekenen.


Meer informatie


Onze werking (inclusief huisreglement) is sinds 2018 gedigitaliseerd en online gezet en dient als leidraad voor ruiters, ouders en andere bezoekers.

Hier vind je alles wat je moet weten, doen, kennen en kunnen over de wandelingen van de manege.Nuttige websites


Op volgende websites vind je allerlei nuttige informatie voor ruiters en ouders.Hoe verloopt een wandeling en wat moet ik doen voor en na de wandeling?

Werking en reglementering begeleide wandelingen