Inschrijven en uitschrijven

Alle administratie i.v.m. de begeleide wandelingen vindt plaats via ‘Mijn Sint-Jorishoeve’ op onze website. Iedereen die bij ons paardrijdt moet zijn/haar gegevens doorgeven via ‘Mijn Sint-Jorishoeve’ en heeft zodoende persoonlijke aanmeldingsgegevens (gebruikersnaam en paswoord) ter beschikking.


1. Inschrijven

Inschrijven voor de eerste maal kan enkel door langs te komen op een zondag tussen 13 en 15u. Er zijn verschillende mogelijkheden die de manege je dan kan voorstellen:

Bestaande ruiters kunnen op 2 manieren ingeschreven worden voor wandelingen:

1. Vaste plaats (enkel bij wekelijkse wandelmomenten)

Mensen die een vaste plaats hebben voor een wandeling zijn automatisch wekelijks ingeschreven voor deze wandelmoment. Je ziet dit terug in je kalender in ‘Mijn Sint-Jorishoeve’ als je een vaste plaats hebt in één of meerdere wandelmomenten.

We houden dan elke week een plaats voor je vrij, dus we verwachten dan ook dat je er zo goed als elke week bent. In uitzonderlijk geval kan je je via ‘Mijn Sint-Jorishoeve’ uitschrijven (zie paragraaf 2 hieronder).

Het aanvragen van een vaste plaats kan via de verantwoordelijk persoon van de manege.

Ben je te weinig aanwezig kan de manege beslissen je vaste plaats op te zeggen. Je wordt hier dan over geïnformeerd en je dient indien gewenst je vaste plaats opnieuw aan te vragen bij de manege.

2. Vrije plaats

Voor wandelingen die niet wekelijks doorgaan (b.v. wandelingen die gepland worden op de uren van de lessen) of voor wekelijkse wandelingen waarin je niet wekelijks kan of wil komen, heb je de mogelijkheid om jezelf week op week in te schrijven via ‘Mijn Sint-Jorishoeve’.

Merk op dat er voorrang wordt gegeven aan de ruiters met vaste plaats: hun plaats houden we per definitie vrij. Het is natuurlijk wel goed mogelijk dat een wandeling niet volzet zit met enkel vaste ruiters en een ruiter met vaste plaats zich sporadisch eens kan uitschrijven.

Heb je je 5 weken lang niet ingeschreven voor een les/wandeling, wordt je vrije plaats automatisch door ons systeem opgezegd en dien je de plaats opnieuw aan te vragen bij de manege.

Maximum aantal ruiters

Het maximum aantal ruiters in de wandeling is 13 (+ 1 of 2 begeleiders).


2. Wandeling afzeggen

Uitschrijven kan via ‘Mijn Sint-Jorishoeve’ kosteloos tot 1 dag voor de wandeling. Je uitschrijving is enkel toegekomen bij de manege indien je op het scherm in ‘Mijn Sint-Jorishoeve’ een bevestiging ziet (deze krijg je normaal ook automatisch per mail toe).

We vragen om zo snel mogelijk uit te schrijven, zodat de begeleider zo snel mogelijk op de hoogte is (bv. voor de paardenverdeling) en eventuele andere geïnteresseerden jouw plaats kunnen overnemen.

Een berichtje naar de begeleider mag natuurlijk, maar is niet verplicht en vervangt de online afzegging niet.

Wil je in de toekomst helemaal niet meer komen, vraag dan de verantwoordelijke van de manege om de vaste plaats op te zeggen zodat je in de toekomst niet meer ingeschreven bent. Maar veel liever hebben we natuurlijk dat je lesgever en de manege tijdig op de hoogte worden gebracht van eventuele problemen of opmerkingen, misschien kunnen we hier nog op inspelen. Wij zijn er voor jullie!


3. Laattijdige afzegging van de wandeling

Het kan altijd eens gebeuren dat je vergeet de les af te zeggen of dat je op het laatste moment ziek wordt. Ook dan moet je jezelf (of je kind) zo snel mogelijk uitschrijven via ‘Mijn Sint-Jorishoeve’.

Is het de eerste keer dat een les/wandeling laattijdig wordt afgezegd, moet je de les/wandeling normaal niet betalen. Je krijgt van de manege immers een “joker” die automatisch ingezet wordt bij de eerste laattijdige afzegging. Vanaf de tweede keer (op een half jaar tijd) moet een les/wandeling die te laat afgezegd wordt toch vergoed worden in onze kantine. Merk op dat we deze regel hanteren ongeacht de reden van afwezigheid. Het is voor ons onmogelijk om steeds de reden op te vragen bij ruiter/ouders of op waarheid te controleren. De verantwoordelijk persoon van de manege kan wel als gunst beslissen om een uitzondering te maken.

Er kunnen uitzonderingen zijn, zoals bv. oefenlessen voor het brevet, die niet afgezegd kunnen worden en waarbij de joker dus niet kan ingezet worden.

Als je al te laat bent, maakt het in de perceptie van de manege toch nog een groot verschil of je de wandeling alsnog (laattijdig) afzegt dan wel dat je helemaal niet afzegt. Dit kan een impact hebben op de tolerantie van de manege in andere situaties.


4. Deelname met eigen paard of manegepaard

In ‘Mijn Sint-Jorishoeve’ kan je per wandeling aangeven of je met eigen paard of met manegepaard wil deelnemen. Verandert dit, geef het dan in voorkomend geval zo snel mogelijk aan via ‘Mijn Sint-Jorishoeve’ zodat de begeleider op de hoogte is.

Heb je een vaste plaats kan dit ook structureel worden geregeld: altijd met eigen paard of altijd met manegepaard. Je kan hiervoor contact opnemen met je begeleider of met de verantwoordelijk persoon van de manege. Ook dan is het nog mogelijk om sporadisch toch nog eens met manegepaard of eigen paard deel te nemen, je kan dit aangeven in ‘Mijn Sint-Jorishoeve’.


5. Gaat de wandeling door bij slecht weer?

We spreken altijd op het voorziene uur af in de manege, waar we samen beslissen wat we zullen doen: wandeling gewoon laten doorgaan, wandeling inkorten, wandeling aflassen.

Er wordt geen financiële compensatie gegeven door de manege als de wandeling ingekort wordt vanwege de weersomstandigheden of andere redenen (bv. ongeval). Als de wandeling volledig afgelast is, moet de wandeling niet betaald worden in de kantine en geldt er natuurlijk ook geen regeling voor laattijdige afzegging.


6. Gaat de wandeling door in de vakantie of op feestdagen?

De wandeling gaat altijd door (ook in de vakantie of op feestdagen) tenzij tegenbericht van de manege, veelal verstuurd per mail of sms. Als je niet wil of kan komen op deze dagen, vergeet dan niet tijdig uit te schrijven en rekening te houden met de mogelijke consequenties van dikwijls afwezig te zijn als je een vaste plaats hebt.