Hoe verloopt een les en wat moet ik doen voor en na de les?


Je wordt verwacht steeds ten laatste een half uur voor de aanvang van de les aanwezig te zijn om je paard klaar te maken. Dat houdt in dat het paard eerst goed verzorgd en vervolgens opgetuigd moet worden. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de ruiter. De ruiter leert op deze manier ook in de stal met paarden omgaan en maakt al kennis met het paard voor het rijden.


Als je al eerder hebt paardgereden gaan we ervan uit dat je dit grotendeels zelfstandig kan. Is dat niet het geval, moet je eerst alsnog deelnemen aan de lessen ‘Introductie tot paardrijden’. Tenzij je natuurlijk zelf iemand kent die het je wil leren waardoor je alle omkadering op zelfstandige basis kan aanleren.


Bij kinderen jonger dan 12 jaar moet er steeds een begeleidende ouder aanwezig zijn die ook voldoende vaardig is om alle omkadering (poetsen, opzadelen, etc.) op een goede manier zelfstandig uit te voeren.


Op aangeven van de lesgever begeleid je vervolgens je paard naar de piste en kan je opstappen. Er wordt nog even geverifieerd of het paard goed verzorgd en opgetuigd werd.


Als de les ten einde is vragen we alle ruiters/ouders om niet zomaar de manege te verlaten. Het paard moet achteraf ook nog even naverzorgd worden en alle materiaal en getuig moet netjes en op de juiste manier weggehangen worden. Als je dit goed doet kan je de manege ten vroegste pas een kwartier na de les verlaten. Vergeet ook niet de les te betalen in de kantine of je abonnement te laten aftekenen.


Meer informatie


In ons digitaal reglement vind je alles wat je moet weten, doen, kennen en kunnen over de groepslessen van de manege.

Heb je een favoriet paard in de manege?

Je mag van de manege met dit paard bezig zijn. Zo leer je meteen ook wat er allemaal bij komt kijken als je later een eigen paard wil kopen en onderhouden.

Nuttige websites


Op volgende websites vind je allerlei nuttige informatie voor ruiters en ouders. Als je deze websites doorneemt ben je sneller op weg met al deze vaardigheden en kan je in de manege sneller vooruitgaan.
Benodigde uitrusting Wanneer vinden de lessen plaats?

Werking en reglementering groepslessen

Regeling verzorgpaard

Visie van de manege

Lesniveaus

Wanneer vinden

lessen plaats?

Verloop van les

en taken ruiter

Benodigde

uitrusting

Hoe kan ik

inschrijven?