Hoe verloopt een les en wat moet ik doen voor en na de les?


Je wordt verwacht steeds ten laatste een half uur voor de aanvang van de les aanwezig te zijn om je paard klaar te maken. Dat houdt in dat het paard eerst goed verzorgd en vervolgens opgetuigd moet worden. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de ruiter en zijn/haar ouder(s) of begeleider(s). Je leert op deze manier ook in de stal met paarden omgaan en maakt al kennis met het paard voor het rijden. Bij de eerste lessen wordt dit aan de ruiter en ouders aangeleerd.


Er moet voor kinderen jonger dan 12 jaar steeds een begeleidende ouder aanwezig zijn die vanaf het begin alle omkadering (poetsen, opzadelen, etc.) mee aanleert samen met de ruiter.


Op aangeven van de lesgever begeleid je vervolgens je paard naar de piste en kan je opstappen. Er wordt nog even geverifieerd of het paard goed verzorgd en opgetuigd werd.


Als de les ten einde is vragen we alle ruiters/ouders om niet zomaar de manege te verlaten. Het paard moet achteraf ook nog even naverzorgd worden en alle materiaal en getuig moet netjes en op de juiste manier weggehangen worden. Als je dit goed doet kan je de manege ten vroegste pas een kwartier na de les verlaten. Vergeet ook niet de les te betalen in de kantine of je abonnement te laten aftekenen.


Meer informatie


Onze werking (inclusief huisreglement) is sinds 2018 gedigitaliseerd en online gezet en dient als leidraad voor ruiters, ouders en andere bezoekers.

Hier vind je alles wat je moet weten, doen, kennen en kunnen over de groepslessen van de manege.Nuttige websites


Op volgende websites vind je allerlei nuttige informatie voor ruiters en ouders. Als je deze websites doorneemt ben je sneller op weg met al deze vaardigheden en kan je in de manege sneller vooruitgaan.Benodigde uitrusting Wanneer vinden de lessen plaats?

Werking en reglementering groepslessen

Is paardrijden

iets voor mij?

Visie van

de manege

Wanneer vinden

lessen plaats?

Verloop van les

en taken ruiter

Benodigde

uitrusting

Hoe kan ik

inschrijven?

Lesniveaus