Op het terras van de kantine en bij het toekomen in de manege kan je onmiddellijk genieten van een prachtig vergezicht. De veldwegen vertrekken onmiddellijk aan de manege en bieden toegang tot de weidse Hagelandse landbouwlandschappen: licht geheuveld met verre uitzichten, holle wegen die de grond in lijken te duiken en hier en daar een gezellig klein bosje. De gemeente Glabbeek profileert zich bovendien als de centrale fruitgemeente in het Hageland.


Glabbeek, Hagelandse topper en dé fruitgemeente van Vlaams-Brabant

De manege ligt langs de ruiter- en menroute “Grote Getepad”, in kaart gebracht door de provincie Vlaams-Brabant, en is een handig vertrekpunt of een goede pauzeermogelijkheid voor deze en andere mooie wandelingen in de omgeving. Contacteer ons best wel even voor je langskomt, zodat je niet voor een gesloten deur staat.

Ruiter- en menroute “Grote Getepad”

De manege situeert zich dichtbij een aantal natuurgebieden en hiervan kan zeker geprofiteerd worden tijdens de wandelingen. Enkele toppers zijn het mooie uitzicht over de Rozendaalbeekvallei en het natuurreservaat “De Paddenpoel” in de Velpevallei gekenmerkt door vele prachtige groene weilanden.


Natuurgebieden

Verder naar