Ik wil voor het eerst in Manege Sint-Jorishoeve komen paardrijden (of het is lang geleden)


Heb je interesse om bij ons te komen paardrijden? Kom langs in de manege op een zondag tussen 13:00 en 15:00 uur om verder af te spreken. We zullen je ook vragen je gegevens voor de eerste maal door te geven via ‘Mijn Sint-Jorishoeve’.


Voor startende ruiters werken we met instapmomenten. Alle startende ruiters nemen dan voor een aantal weken deel aan een lesuur ‘Introductie tot paardrijden’. In deze lessen zal de startende ruiter kennismaken met de basis van het paardrijden en alle omkadering daarrond. Deze lessen fungeren ook als probeerlessen waar je kan uitstappen als paardrijden toch niets voor jou blijkt.


De minimumleeftijd om in onze groepslessen paard te rijden is 7 jaar voor het gewone aanbod, 6 jaar voor de speciale lessen voor jonge kinderen. De veiligheidsvoorschriften en algemene huisregels (PDF) en reglementering van de lessen (PDF) dienen nageleefd te worden, ook door niet-ruiters. De ruiter is zelf verantwoordelijk om een verzekering af te sluiten voor ongevallen en aansprakelijkheid. Dit kan via de manege geregeld worden, maar je verzekering via de manege afsluiten is niet verplicht.


Ik ben een ruiter van de manege


Als ruiter van de manege heb je de mogelijkheid om in te schrijven via ‘Mijn Sint-Jorishoeve’.


Normaal heb je als ruiter van de manege een vaste plaats in 1 of meerdere wekelijkse lessen. Aangezien je dan geacht wordt zo veel mogelijk wekelijks aanwezig te zijn, wordt je automatisch iedere week ingeschreven. Moest het zijn dat je een keertje toch niet aanwezig kan zijn, kan je je tot een dag voor de les afmelden via ‘Mijn Sint-Jorishoeve’. Daarnaast kan je er als ruiter van de manege ook sporadisch inschrijven voor andere lessen van jouw lesniveau in de mate van beschikbaarheid, wanneer je bv. eens een extra keer wil komen paardrijden. Het max. aantal ruiters in de les is 10.Hoe kan ik inschrijven voor de les?